Wednesday, March 30, 2011

Vintips

Gran Reserva
Vinet har en medeldjup, klarröd färg. Doften är stor, varm och komplex med inslag av hallon, körsbär, viol och lakrits samt fräscha rostade fataromer av vanilj, mocka och ceder. Smaken är fyllig med perfekt balans mellan en frisk, läskande fruktsyra och silkeslena, kompakta tanniner.

Amarone
Ett härligt Amarone-vin med en mörk intensiv färg med inslag av violett. Doft av mogen frukt som körsbär, torkade plommon, svarta vinbär och blåbär. Vinet är välbalanserat och smakrikt med mycket frukt, kryddighet och lång eftersmak. Passar utmärkt till olika typer av köttanrättningar som t ex vilt, lamm eller nöt. Vinet är också gott till de flesta ostar.

Ripasso
Castel Forte Ripasso har rubinröd färgnyans med mörkröd kant och härlig doft av körsbär och björnbär. Vinet har pigg och smakfullt syra som är väl integrerad med vinets fruktighet. Smaken är fyllig med inslag av körsbär, mandel och torkad frukt. Elegant kraft – med rena körsbärs och björnbärstoner, inget av det syltiga söta som så många Ripasso tenderar att ha. Passar utmärkt till olika typer av köttanrättningar som t ex vilt, lamm eller nöt. Vinet är också gott till de flesta ostar.

Rödvin på bag-in-box
Vinet har en medelstor och mycket fruktig doft med inslag av körsbär och röda bär tillsammans med en fin karaktär av eldighet. Smaken är rund och frisk med fin bärighet och pigg syra som balanseras med en elegant sötma och smakfull vaniljton.